Gehoorzaamheid

Puppy training

Op onze hondenschool wordt er voor alle nieuwe honden die bij ons les komen volgen een onderscheid gemaakt tussen puppy’s (jonger dan 6 maanden) en volwassen honden (vanaf 6 maanden). Puppy's starten in de puppyklas, daar waar volwassen honden starten in de onthaalklas. 

Op onze hondenschool wordt enkel gewerkt aan de hand van positieve training. Slipkettingen en andere instrumenten die honden pijn kunnen doen, zijn dan ook niet toegelaten. 


A Klas

Hier begint eigenlijk de opleiding waarbij de hond wordt aangeleerd om op bevel zijn oefeningen te doen. Wat  omvat dit allemaal ? Eerst wordt het volgen aan de leiband goed aangeleerd. Dan krijgen de standen (zit, liggen, staan) de volle aandacht, om daarna de down te leren (de hond moet gedurende 1 minuut blijven liggen). Er wordt aangeleerd hoe men moet apporteren (een weggegooit voorwerp halen). Een goede houding tegenover andere honden en mensen aanleren is ook een belangrijk onderdeel van deze klasse. Kan de hond hierin zijn mannetje staan dan gaat men over naar de B-klas na het afleggen van een overgansexamen.


De B-klas

Als u hier beland bent, worden de oefeningen al iets moeilijker. De hond moet hier perfect volgen aan de leiband. De beginprincipes van het los volgen worden aangeleerd. De standen moeten vlot verlopen. De hond moet kunnen apporteren. De hond moet 2 minuten kunnen blijven liggen. Slaagt uw hond hierin dan kan u weer deelnemen aan een overgangsexamen naar de C groep


De C Klas

 

Brevet klas maar , men kan ook enkel voor het amusement de training blijven volgen . Het is aangenaam om je hond steeds perfecter te zien werken. De slimste hond kan nog slimmer worden . Zelfs wij staan versteld over wat deze honden allemaal kunnen.


De D klas

Wanneer u geslaagd bent, start u de eerstvolgende training in de D klas. Hier gaat het om de vervolmaking. De hond is eigenlijk volleerd, maar de moeilijkheidsgraad wordt verhoogd. Dit is belangrijk om aan wedstrijden deel te nemen in de sectie 4B, men kan ook enkel voor het amusement de training blijven volgen . Het is aangenaam om je hond steeds perfecter te zien werken.