in memoriam

Ons oudste lid in (lidjaren) is  overleden op 84 jarige leeftijd.

“Dolf” Van Nieuwenhoven werd lid in 1978, samen met zijn grijze poedel “Duck” werd hij al vlug het uithangbord van onze club.

Tot 1984 sierden zij de muur van ons toenmalig chalet als clubkampioenen. Op nationaal vlak was Dolf met Duck eveneens een gevreesde tegenstander, verschillende trofeeen  bracht hij dan ook mee naar Hoboken.

Begin jaren tachtig werd Dolf monitor , met zijn jaren ervaring en hondenkennis sierde hij tot enkele maanden geleden onze pleinen, een monitor met inzicht van zaken, met zijn opgepoetste bottinnen , zijn grijze haartooi, steeds in de plooi zoals zijn broeken en met zijnen smile tot achter zijn oren verscheen hij iedere trainingsdag op het appel zonder uitzondering.

Dolf was to the point, wie kent zijn uitspraken niet – “ ‘k heb het wel gezien hé, gezijt met uw rechter been vertrokken” en dat bleef hij maar herhalen, sommigen leerden het dan wel, anderen ergerden er zich aan maar dat was éénmaal den Dolf, een eigen visie met een uitzonderlijk goed geheugen.

Van Dolf konden we nog iets opsteken, voor alle problemen met de hond had hij een oplossing, maar niet alles wat hij zei moest je au serieu nemen ! toch niet als je hem  goed kende !!

 Demonstraties in de jaren 80 op jaarmarkten, rusthuizen en scholen was Dolf met Duck steeds de hoofdact wanneer hij zijn trukkendoos boven haalde.

In 1998 werd hij gevierd en kreeg hij de begeerde “Gouden  Hondenkop” , dit is een teken van appreciatie na 20 jaar lidmaatschap, 10 jaar later, na 30 jaar lidmaatschap  werd hij benoemd als Ere lid.

40 jaar hebben we mogen genieten van zijn kunnen en inzet, we gaan hem zeker missen want soms merken mensen de dingen die je voor hen doet niet op tot het stopt.

 We zullen Dolf herinneren als een man met respect voor mens en dier, steeds goed lachs, iemand die zich hield aan gemaakte afspraken, iemand die zich met hart en ziel inzette voor onze club.

 

We kunnen hem daar alleen maar dankbaar voor zijn want er is geen heden zonder verleden!