veel gestelde vragen

 Vanaf welke leeftijd mag mijn hond komen ?               

-Je hond moet wettelijk ingeent zijn voor de volgende inentingen:        
- Verplichte inentingen:
- Honden en kattenziekte (parvo)                                      
- Rattenziekte (leptospirose)

Dit is vanaf 12 weken. Dat neemt niet weg dat u al voor die leeftijd eens een kijkje kunt komen nemen. Je kan al gebruik maken van  je introductie waar je al terecht kunt met je vragen en dan vanaf 12 weken mogen jij en je maatje op het terrein de lessen volgen. 

 

Duurt het lang voor mijn hond gehoorzaam is ?                

 

Dat hangt van uw inzet en consequentie af. Het is evident dat iemand die regelmatig thuis zijn oefeningen herhaalt sneller vooruitgang zal boeken dan iemand die dat niet doet. Maar ook dat wil niet altijd iets zeggen, het hangt ook een beetje af van het karakter van de hond.
Honden zijn gewoontedieren, als je dus consequent de dingen die je op onze school leert altijd toepast breng je je hond niet in verwarring en zal je zien dat hij ook overal gehoorzaamt.

 

Mag mijn 5 jaar oude hond ook komen ?

 

Natuurlijk is je hond van harte welkom , wij maken geen onderscheid tussen leeftijd, de verschillende rassen of kruisingen.

 

Kan een oudere hond zijn opvoeding nog gecorrigeerd worden ?

 

Het is altijd mogelijk om de opvoeding en het gedrag van een hond te corrigeren, het enige wat je nodig hebt is geduld en de juiste werkmethode.
Honden zijn gewoonte dieren, net zoals mensen trouwens. Dat wil dus ook zeggen dat als een hond eenmaal een gewoonte heeft aangenomen het meer geduld vergt om deze weer af te leren. Consequent de nieuwe regels volhouden resulteert  in een nieuwe gewoonte.

Wanneer zijn de lessen ?