Onze algemene werking

Algemene werking :

Het is belangrijk dat zowel jij als je hond zich goed voelen op onze hondenschool. Voordat je lid wordt adviseren wij om altijd eerst samen met je hond eens te komen kijken en luisteren naar onze lessen.

Merk je tijdens je bezoek dat je hond extreem gaat blaffen, in paniek is, of zich heel onrustig gedraagt dan zou het kunnen dat je hond nog niet klaar is om in groep te trainen. Heeft je hond een gebrekkige socialisatie achter de rug of reeds een traumatische ervaring opgedaan . Spreek er dan zeker eerst over met één van onze instructeurs.

De eerste les :

Nadat je lid bent geworden (zie "lid worden") kan je starten op het opgegeven instapmoment. De eerste les(sen) zal de nieuwe startersgroep apart les krijgen. De nieuwe groep wordt verwelkomd, er wordt een korte uitleg gegeven rond een aantal aandachtspunten bij de opvoeding en training en we gaan al een aantal eerste oefeningetjes doen. Er is ruimte voor eventuele vragen die er al zouden zijn. Na de les dient ieder zijn lidkaart op te halen en kan een gratis consumptie genuttigd worden.

Verloop van de lessen:

Afhankelijk van het aantal aanwezigen zal iedere klas worden opgedeeld in 1, 2 of 3 groepjes. De klas, die in de wachtzone staat, wordt door de instructeur op het terrein gevraagd. Laat bij het betreden van het terrein minstens 2 meter tussenruimte met je voorganger (je hond zal je er dankbaar voor zijn!). Ieder baasje neemt met z'n hond plaats aan één van de nummers die op het terrein zijn klaargezet. Door deze nummers zorgen we ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de verschillende honden. Ook tijdens de oefeningen zullen de instructeurs ervoor proberen te zorgen dat er steeds voldoende afstand kan zijn tussen de verschillende honden. Tijdens de lessen is er ruimte voor vragen. Indien specifieke vragen over een probleem met jouw hond kan dit meestal (indien voldoende instructeurs) na de les verder besproken worden. De lessen in de basisklassen duren een half uurtje. 

Overgangen naar een volgende klas:

In de basisklassen (puppy, junior en A klas) wordt er steeds overgegaan op leeftijd van de hond. Het niveau van de verschillende klassen volgt mekaar mooi op dus je hoeft niet bang te zijn om over te gaan naar een hogere klas. Je houdt zelf in de gaten wanneer je hond oud genoeg is om over te gaan naar een volgende klas. Is je hond tussen de 3 en 6 maanden oud dan zit je in de puppyklas. Vanaf 6 maanden ga je over naar de juniorklas en hier blijf je tot je hond 9 maanden oud is. Vanaf dan ga je naar de A klas. Dit is de laatste basisklas. Heb je de smaak te pakken en vormen jij en je hond een goed team dan kan je er voor kiezen om verder te gaan met de gehoorzaamheid in onze gevorderde klassen. In de gevorderde klassen start je na overleg met de instructeur in de A+ klas. Na voldoende training en het slagen in een overgangsexamen kom je in de B klas terecht. Vanaf deze klas kan je deelnemen aan onze tweemaandelijkse clubmanches. (meer info onder de rubriek "clubmanches").

Wachten in de wachtzone:

Voor aanvang van de lessen wacht iedereen met z'n hond in de wachtzone. Dit kan soms wel even een druk momentje zijn waardoor het belangrijk is dat je:

- beter niet vlak aan het inkompoortje blijft staan.

- met je hond bezig bent en hem beloont wanneer hij rustig is.

- voldoende afstand houdt van anderen.

je hond niet zomaar laat "spelen" met andere vreemde honden.  

Verlenging lidmaatschap:

Je lidmaatschap start steeds op het, in de bevestigingsmail, opgegeven instapmoment. 11 maanden later zal je een mail krijgen met vraag tot verlenging van je lidmaatschap. Je hebt dan 1 maand de tijd om je lidmaatschap te verlengen door het verschuldigde bedrag over te schrijven. Na het ontvangen van de betaling krijg je een bevestigingsmail. De sticker met de nieuwe gegevens die je op je bestaande lidkaart dient te kleven kan je afhalen aan de toog in onze chalet.

Indien we voor het einde van je lidmaatschap geen betaling ontvangen hebben gaan wij er vanuit dat je je lidmaatschap niet wenst te verlengen. In dat geval halen wij je uit onze ledenlijst en zal je account worden verwijderd zodat je geen ongewenste mails meer krijgt


Verzekering:

Vanaf je lid wordt van onze hondenschool ben je verzekerd. Deze verzekering loopt verplicht via de K.K.U.S.H.. (Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus) Je zal hiervan een verzekeringskaartje in de brievenbus krijgen.

Loopse teven en zieke honden:

De loopsheid duurt gemiddeld een 3-tal weken. Gedurende deze periode geven teven een zeer aantrekkelijke geur af voor reuen. Je kan je voorstellen dat trainen met een reu terwijl er een loopse teef op het veld staat, zeer frustrerend voor baas en hond kan zijn. Daarom zijn loopse teven gedurende de loopsheid niet welkom op de hondenschool.

Ook wanneer een hond erg (besmettelijk) ziek is vragen we om thuis te blijven tot je hond weer genezen is.

Vragen, opmerkingen en twijfels:

Wij zijn een groep vrijwilligers die voor iedereen goed wil doen maar helaas lukt dat niet altijd. Open en respectvolle communicatie waarderen wij oprecht. Zit je gedurende je lidmaatschap met vragen, twijfels, suggesties of opmerkingen kan je hier altijd één van onze instructeurs of bestuursleden over aanspreken.