Gevorderde   klassen

Onze visie :

Gedurende het traject in onze basisklassen zien we meer en meer baasjes en honden echt het plezier vinden in de trainingen en het samenwerken. De basisopvoeding en basistraining maakt hier plaats voor de gehoorzaamheid als sport. Naast de gezonde en sportieve competitiegeest willen we hier absoluut ook het echte clubgevoel bij de leden naar boven halen. Sfeer, gezelligheid en open communicatie onder onze leden vinden we zeer belangrijk. 

Voor wie?

Baasjes en honden uit de A klas die het plezier hebben gevonden in het samen trainen, die duidelijke vooruitgang boeken, die beiden gemotiveerd zijn en de basisoefeningen voor een groot deel onder de knie hebben zullen worden aangesproken door één van onze instructeurs. In onderling overleg en op vrijwillige basis kan er dan worden overgegaan naar de A+ klas. Hoewel we nog steeds blijven focussen op het sociale, omgang met…, lichaamstaal en gedrag zal vanaf de A+ klas de focus meer verlegd worden naar de gehoorzaamheid als sport.

Algemene werking:

Vanaf de A+ klas wordt er getraind op vaste oefeningen uit het gehoorzaamheidsprogramma die we zo goed mogelijk gaan trachten uit te voeren. Er zijn verschillende niveaus van klassen waarbij de oefeningen steeds moeilijker worden en er nieuwe oefeningen bij komen. Na de A+ klas zijn er nog de B, C, en D klassen. Voor de overgang van A+ klas naar de B klas zijn er overgangsexamens en dit telkens de laatste woensdag en laatste zondag van iedere maand. Vanaf de B klas kan je enkel overgaan naar een hogere klas door mee te doen met onze clubmanches.

Overgangen naar een hogere klas:

A+ naar B :

  • enkel mogelijk door te slagen in het overgangsexamen.

B naar C:

  • via clubmanche B
  • minstens 3x 70/100 = overgang naar C mag vanaf 3de keer 70/100 behaald wordt. Clubmanche blijf je dat sportjaar nog wel in de B klas spelen.
  • Behalen officieel brevet (KKUSH) = overgang naar C vanaf behalen brevet.

C naar D:

  • via clubmanche bevordering
  • minstens 3x 70/100 = overgang naar D mag vanaf 3de keer 70/100 behaald wordt. Clubmanche blijf je dat sportjaar nog wel in bevordering spelen.